Kom jezelf ontmoeten via je voeten

Elsemarie Richt – Reflexoloog

Hallo, ik ben Elsemarie Richt, reflexoloog met liefde en plezier.
Nadat ik mijn HBO-Verpleegkunde heb afgerond, ben ik gaan werken in de wijkverpleging. Ik heb in Zambia en in Thailand gewoond en daarna ben ik in de kop van Overijssel neergestreken. Daar werden drie mooie kinderen geboren. Toen zij wat groter werden ben ik weer gaan studeren.
Nadat ik reflexologie eerst zelf had ervaren, was het duidelijk:

Voeten verdienen meer aandacht en over reflexologie wilde ik alles weten!

Opleidingen

Mijn moto is: zoek het bij de bron. Dat is gelukt, ik heb al mijn lessen, trainingen en opleidingen gevolgd bij de grondleggers van het vak dat zij doceren. Welke opleidingen en trainingen ik precies heb gevolgd kunt u hier bekijken.

Stichting Reflexologisch Instituut Nederland

Het is mijn wens en verlangen om reflexologie algemeen bekend te maken. Daarom heb ik samen met mijn partner René Markus in 2011 het Reflexologisch Instituut Nederland opgericht. Dit Instituut promoot reflexologie in de breedste zin van het woord.

Reflex Supply Shop

Ter ondersteuning van onze lezingen, workshops en trainingen hebben we onder de naam Reflex Supply Shop een webshop opgericht. Daar kunt u allerlei producten kopen die met reflexologie te maken hebben, zoals: boeken, Dvd’s, prikkelende hand- en voetrollers, kaarten, kiezelsteenmatten etc.

Reflexologisch Trainingsinstituut.

Dit instituut organiseert onder de naam Reflexologisch Trainingsinstituut lezingen, workshops en trainingen die met “reflexie en bewustwording” te maken hebben. Binnen dit instituut geef ik de trainingen van Ingham reflexologie en van ARTechnieken. 

Dat is het mooie van reflexologie: je werkt aan een deel, de voet, maar het heeft invloed op het geheel.

© 2013 - 2022 Richt Inzicht

Realisatie: Websiteam in samenwerking met Studio Impact